MİM / BEN KÜÇÜKKEN

10:00 merababenseda 12 Comments


Merhabalar herkese. Bu perşembe gününde sizleri tatlı mı tatlı bir mimle karşılamak istedim. Pek sevdiğim, bloguna, tarzına, kalemine hayran olduğum Deep beni mimlemiş. Hiç vakit kaybetmeden başlayalım bence, zira kendimle ilgili bu saçma ötesi bilgileri yazma cesareti her an kaybolabilir :D Buyrunuz;

  • 5 yaşımda okuma yazmayı öğrendim. Kendi kendime hee, öyle öğreten filan yok. Annemler ablamı çalıştırırken kenardan hep izlermişim. Sonra bi gün anneme "Ben okuyabiliyorum eheheh" demişim. Annem de bu kesin ilgi çekmek istiyo, gazeteyi hayatta okuyamaz demiş, eline bi gazete almış, açmış bi sayfa, oku demiş. Ben döktürmüşüm. Annem tabi sonra çok utanmış, sarılmış bana ağlamış filan. Öğrensek suç, öğrenmesek suç tabi o zamanlar.
  • Çay bardağını dibine kadar asla içemezdim. Çayın çöpü dediğimiz şeyleri böcek sanırdım, o kısma gelince bardağı büyük bir korkuyla anneme teslim ederdim. Çayla muhabbetimiz küçükken pek derindi anlayacağınız.
  • Ekmek üzerine sürülmüş her şeyi adı gibi yerdim. Yani sadece ekmeğin üstünü yer, geri kalanını haklı bir gururla bırakırdım.
  • Vitaminsizlikten olsa gerek, 1.sınıfta tırnaklarım büzüşmüştü. Bilenler bilir, tırnaklarım nokta nokta içe çöküktü. Geceleri yatağımdan kalkar, yerde kimse duymadan ağlardım. Yakarışlarım da şu şekildeydi: " Neden ben Allahım, ben sana naptım, bütün arkadaşlarımın tırnakları düpdüzgün, benimkiler neden böyle ühühühü " Derin mevzu, depresyondayım.
  • Büyüyünce ne olacağımla ilgili sorulara " dansöz " ya da " manken " gibi cevaplar verirdim. Hem de babamın yanında. Biri de dememişti " dansöz ne alaka yavrum? " diye. 
  • Babamın olmadığı geceler annemle yatardık. Beni önce ayağında sallardı. Ben uyuyor numarası yapar, uykuya yatakta dalardım. Ama öncesinde annemin gecenin bi vakti izlediği Gerçek Kesit'i, Perihan Savaş'ın dudak kalemine hayran hayran bakarak tek gözüm açık izlerdim. O zamanlar tabi Müge Anlı filan yok, varsa yoksa Gerçek Kesit. Ya sen 5 yaşında çocuksun, napcan Gerçek Kesiti acaba?
  • Anasınıfında arkadaşlarımı etrafımı toplar, onlara hikaye okurdum. Acayip bir iç geşmişliği vardı üstümde. Resim ve boyama saatleri felaketim olurdu, ağlardım.
  • Yılmaz Morgül ve Zeki Müren i birbirine benzetir, ikisinden de çok korkardım. Televizyonda çıktıkları anda kafamı yastıklara gömerdim. Oysaki seviyorum şuan ikisine de.

  • İnsanlar öpüşünce hamile kalır sanırdım. Filmlerde iki saniyelik de olsa gördüğümüz sahnelerde dehşete kapılır, nolcak şimdi, mecbur evlencek bu oyuncular derdim. Yaa sana dert mi yok.
  • Ödevlerimi cuma gününden yapardım ablamın hayret dolu bakışları altında. Cumartesi ve Pazar kendimi rahat hissetmem önemliydi. Şimdi bile, alışkanlık, iş yerinde bikaç gün stoklu etiket hazırlıyorum. Gerilim bünyeme yaramıyo.
  • Sabahları ekmek almaya gittiğimde önden bi halley olsun, bi cim tart olsun (hatırlamayan bizden değildir) yer, kahvaltıya öyle otururdum. Tabi yolda yerdim, bu önemli bi nokta.
Bence bu kadar saçmalık yeter :D Fotoğrafım anasınıfından. İlk profesyonel fotoğraf çekimim. Kızlarla öncesinde nasıl poz vericeğimizi bile konuşmuştuk. Ama ağzımı öyle yapıcağımla ilgili kararı, çekim esnasında vermişim gibi görünüyor. Toka ise kız olduğumu belli etmek amaçlı :D

Ben bu mimi yaparken çok keyif aldım, o günlere gittim, salaklıklarıma hayret etmekle kalmadım, üzerine hayran oldum. O kafalar bi daha gelmez. Anılarınıza sahip çıkın. Haydi, isteyen herkes mimi yapsın, yaparsa da linkini aşağıya bıraksın. 

Keyifli bir gün hepimizin olsun...

12 yorum:

  1. ne tatlısınn :) olsanda sevsek :) sen akıllı bir cocukmussun bence ben benımkılerı yazsam kendını oper koklarsın haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy olsam da yesek beni :D çok haşarı değildim ama kendi içimde gelgitlerim çok fenaydı gördüğünüz gibi :D

      Sil
  2. Kendi kendine okuma öğrenmek müthiş bir şey, hayran kalıyorum :)) Çayın dibinde böcek olduğunu düşünüp oraya kadar içmen de tuhafmış sanki biraz, eheh :D
    Disiplinli olduğun kanısına vardım genel olarak da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sen çocuksun ne işin var kalemle kitapla :D Oldu işte yaptık bi şeyler zamanında.
      Çay ve dibi efsane olaylarımdandır :D
      Disiplinliyimdir, kendime çok kurallar koyarım, o çocukluktan sonra yan etkiler tabi :D

      Sil
  3. okurken çok güldüm eski günlerime gittim :) ne güzel şey ya çocukluk fotoğrafta çok şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğum ve ben güldürebildiysek ne mutlu :) Ben çok gider gelirim çocukluğuma, bu sefer sizi de götüriyim dedim.
      Ayy şeker miyim cidden :)

      Sil
  4. filmlere baktın mııı. gelcam yineeee :)

    YanıtlaSil
  5. vay arkadaş dedim neler hatırlıyor böyle.. çocukluğuma dair hiçbirşey hatırlamayan biri olarak bana da dansöz olma isteğimi hatırlattın bana. ne ilginç isteklerimiz varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben çok saçma detaylar hatırlarım, insanlar şaşırır kalır :D

      Dansöz olmak her genç kızın yüreğinde derin bir sızı...

      Sil
  6. yaaa Seda süper :D ekmeğin sadece üzerini yemen beni benden aldı :D akşam akşam iyi güldüm bebetom :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy dileğim misafirliğe de gelirmiş ^^
      E tabi yani, ekmek üstüyse adı eğer, hakkını vermek lazımdı o zamanlar :D

      Sil