The Addams Family 1-2

10:00 merababenseda 4 Comments


     Sizi bugün Addams Ailesi ile tanıştırıcam. İlk başta biraz çekinebilirsiniz. Ama sonra, eminim siz de benim gibi çok seviceksiniz onları.

     The Addams Family (1991) ve Addams Family Values (1993) olmak üzere iki seri üzerinden tanıyoruz aileyi. Filmin yönetmeni Barry Sonnenfeld. Aslında bence tam bir Tim Burton filmi ama, Barry amcamız da iyi iş çıkarmış. Başroller ise enfes. Şöyle sırayla bakacak olursak:

  •  Raul Julia. Baba Gomez Addams rolünde. Karısına çok çok aşık, tutkulu bir eş. Erkek kardeşine çok düşkün. Aile içi sorunlarda hemen depresyona giriyor.
  • Anjelica Huston. Anna Morticia Addams rolünde. Bir insan bir role bu kadar yakışır. İdolümsün Morticia. Çok sakin bir anne. Eşini Fransızcasıyla hipnoz edebiliyor. Her fırsatta birbirlerini delice öpüyorlar. Çok aşıklar çok!
  • Christina Ricci. Evin kızı Wednesday Addams. Sanırım herkes tarafından en sevilen ve kabul gören karakter. İki film boyunca hiç gülmüyor. Kardeşi üzerinde ölümcül deneyler yapmayı seviyor.
  • Jimmy Workman. Evin küçük şişman oğlu Pugsley Addams. Wednesday'e göre daha insancıl. Pek sesi çıkmıyor.
  • Christopher Lloyd. Amca Fester Addams. Yaklaşık 25 yıldır aileden uzak, ama Addams ailesinin tüm varlığı aslında kendisine ait olan amca. Ailesine O da çok düşkün. Back to the Future filmlerinin doktoru olarak izlediğimiz Lloyd yine harika oynuyor.

     Bu beş karakter iki filmin de esas kahramanları. Yan karakterler de bir o kadar başarılı.

The Addams Family (1991)

     Ben bile daha doğmamışken çekilen film, 99 dakika. Addams Ailesi, 25 yıldır ortalarda görünmeyen Amca Fester'ı bulmak ister. Onların maliye işleriyle uğraşan Dan, bir gün işyerinde bir anne oğulla tanışır. Çocuk, amca Fester'a aşırı çok benzemektedir. Eğer Fester'ın yerine geçerse, hayal edemeyecekleri kadar çok paraları olacağını söyleyen Dan, anne-oğulla bir anlaşma yapar. Ve artık Amca Fester, Addams Ailesi'ndedir.


     İlk filmde aileyi kafalama, parayı ele geçirme üzerine planları izliyoruz. Ama filmi bu kadar başarılı yapan yalnız bu değil. Ailenin saçmalığı :D Mesela, yemek yiyorlar. Anna Morticia kızına "yemeğinle oynasana" diyor. Yemek de hareketli bi şey :D Küçük kız, kardeşini elektrikli sandalyeye bağlıyor. Anne görüp naptıklarını soruyor. Kız "Oyun onuyoruz. Adı da Tanrı var mı?" :D Böyle çılgınlar çılgını bir aile. Tabii bir de Thing var. Kendisi bir el. Evet yanlış duymadınız, bir el. Evde, dışarda, orda burda pıtır pıtır dolanıyor. Bazen insanı gerebiliyor, unutmadan ekliyim.

Addams Family Values

     Bu filmi ilkinden daha çok sevdim. Çünkü benim aşkım Joan Cusack oynuyor. Hem de para delisi, evlendiği zengin kocalarını gerdek gecelerinde öldüren bir dadı rolünde. Bu sefer de ağına düşürdüğü Amca Fester. Bakalım öldürücek mi zavallı adamcağızı. Wednesday ve Pugsley aslında dadının kara dul olduğunun farkına varır ama dadı Debbie onları zorla kampa yollar. Aa bi de aileye yeni biri katılıyor filmde. Bebek Addams. Dehşet konular çıkmış bebekten :D Bi de boyamışlar kaş, bıyık. Aşırı tatlı.


     İlk filme göre daha sosyal olarak izliyoruz aileyi. Mesela çocuklar yaz kampına gidiyor. Anne baba amca dadı yemeğe çıkıyolar vs. Çılgınlıklar yine devam ediyor. Anneyle baba dışarı çıkarken dadıya acil numaraları veriyor. Morgun numarası filan var :D Annenin bi de doğumdaki hallerine çok güldüm. Kız senin sakinliğini yerler.

     Addams Ailesi aslında 1960lı yıllarda meşhur bir diziymiş. Bizde de çok sonraları yayınlanmış yakın geçmişte. Okuduğum yorumlara göre 90lılar değilde 80liler bolca izlermiş sabah okula gitmeden. Seriyi ve diziyi bilenler bir Beetlejuice havası almışlar. Valla ben de aldım. Tam olmasa da yine o tadda.

     İzlerken evlerine hayran kaldım. Aşırı kasvetli olmasının yanında oldukça da büyük bir evdi. Zamanında 100,000 dolara yaptırılmış diyolla. Diğer dedikodulara göre de baba rolünü AnthonyHopkins geri çevirmiş. Anne rolünü de Cher çok oynamak istemiş ama Anjelica Huston'a kaptırmış. 


     Film ile ikona dönüşen bence o otoban genişliğindeki alnıyla Wednesday, yani Christina Ricci. O yaşında harika oynamış. Tam bir psikopattı. Bi google dan bakın,dehşet replikleri var :D

     Yani efendim o kadar yazdım, diyeceğim o ki ölmeden önce bu çılgın aileyle bir tanışın. Bu kadar absürd olmalarının yanında aslında tek dertlerinin sevmek, aile olmak olduğunu görünce kanınız kaynayacak. Öyle de naif bir yanları var yani. Listeye eklemeyi unutmayın. İzlerseniz ya da izlediyseniz yorum bırakın. Çok mutlu olabilme ihtimalim var :)

     

4 yorum:

  1. Dizisi var addams ailesinin oda oldukça eğlenceli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet yazıda da bahsettim biraz. Herkesin zamanında favorisiymiş ama ben hiiiç görmemiştim :)

      Sil
  2. Sondan bir önceki postumda mimlendin sevgiler....

    YanıtlaSil