Maleficent (2014)

13:13 merababenseda 4 Comments


     Merhaba, herkese keyifli pazarlar. Bu pazar bizim için iki kat anlamlı. Hem babamın doğumgünü, hem anneler günü. Akşama parti var :D Ben de sabah erkenden kalkıp, babamla araba sürdükten sonra (malum acemi şoförüz) bloguma bolca yazı yazmayı planladım. Bugün sizleri Maleficent ile tanıştırıcam.

     Çizgi filmi de bulunan Maleficent, geçtiğimiz yıl sinema filmine uyarlandı. Yönetmenliğini Robert Stromberg üstleniyor, kendisinin ilk yönetmenlik deneyimi. Ancak daha önceleri görsel efekt konusunda uzman olduğu için, tüm yeteneklerini bu filme dahil etmiş diyebiliriz. Başrolde ise hepimizin aklını başından alan Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley ve Sam Riley var.

     Barış içerisinde bir orman düşünün. İçinde sihir, periler, kanatları olan bir Angelina var :D Ama işin içine aşk girerse, ne barış ne huzur ne de kanatlı melek Angelina kalır tabi. İyilik meleğimiz Maleficent, küçük yaşlarda tanışıp, genç kız olduğunda aşktan gözü görmez hale gelir. Adam, farklı bir ülkede yaşamaktadır. Ülke de denemez aslında, farklı bir bölge işte. Aslında adam da ona aşıktır. Ama gözünü taht hırsı bürüyünce, ölüm döşeğindeki kralın isteğini yerine getirerek, onun kızıyla evlenecektir ve tahtın varisi olacaktır. İstek ise; Maleficent'ın kanatları! (şerefsiz)

     İşte, bizim güzel kızımız Maleficent'ın duygularıyla böyle oynanıp, kanatlarından da mahrum bırakılıyor. Artık intikam sırası ondadır. Hepimizin bildiği Grimm Kardeşler'in ünlü masalı Uyuyan Güzel artık filmi ele geçiriyor. Adam, kralın kızıyla evlenmiş, tahta da kurulmuştur. Bir de tatlı mı tatlı bir kızları olmuştur. Bebeğin halka ilan edildiği akşam mı artık ne zıkkımsa, benim güzel Maleficent'ım geceyi basar ve bebeğe o meşhur büyüyü yapar. 16 yaşındayken eline bir iğne batacak ve sonsuz bir uykuya yatacak, sadece gerçek aşkın öpücüğü uyandırabilecek! 

malefiz

     Aslında ana fikir harika. Kimse kendiliğinden kötü olmuyor, başına bir iş geliyor mutlaka, zırhlarını giymek kılıçlarını kuşanmak zorunda kalıyor. Benim güzelim Maleficent'ım ne kadar mutluydu oysaki :( O malum geceden sonra kral, kızını yanında 3 minik periyle beraber uzaklarda bir yerde yaşamaya gönderir. Ama Maleficent hep kızı takiptedir. Hafiften kanı da kaynar kıza aslında. Serde iyilik var naparsın. Bakalım kızımızın eline iğne batıcak mı, batarsa gerçek aşkı onu uyandırabilecek mi? Buyrun, Uyuyan Güzel masalına farklı bir bakış açısı.

     Oyunculuklar harikaydı, hiç gözüme batan bir şey olmadı, her şey yerli yerindeydi. Angelina Jolie'nın Turist filminden 4 yıl sonra çektiği ilk film olmasına rağmen, formunda hiçbir kayıp yoktu. Kadın da napsın senelerdir hastalık üstüne hastalık, bi ton çocuk. Ayrıca filmde bizi güzel de bir süpriz bekliyor. Jolie'nin kızı Vivenne Jolie-Pitt, prensesiz küçük halini canlandırıyor! Oyuncu koçu da pek tabii babası Brad Pitt. Tek sahnesi var, o da annesiyle. Sette, Maleficent'ı gören her çocuk korkup ağlarken, Vivenne hiç korkmamış.

     İzlerken hiç sıkılmadığım, hepinize de tavsiye ettiğim, farklı tatta bir film Maleficent. İzlerseniz ya da izlediyseniz yorum olarak bırakmayı unutmayın. Şimdi sırada filmle ilgili kısa bilgiler var:


Maleficent'e Dair Kısa Bilgiler
  • Filmin kostüm dalında Oscar'a adaylığı mevcut. Ayrıca içinde Bafta adaylıklarının da bulunduğu çokça adaylık-ödülü var.
  • Angelina Jolie hem makyaj hem de kostümüyle çok yakından ilgilenmiş. Her ne kadar Disney yöneticileri Angelina'nın güzelliği kullanmak istemişseler de, Jolie karaktere zarar vereceğini düşünmüş ve ürkütücü bir görünüm istemiş. (o halde bile ne güzeldin be insafsız kadın)
  • Makyaj, Lady Gaga'nın Born This Way albüm kapağından ilham alınarak oluşturulmuş.
  • Angelina Jolie, Maleficent'ın kahkahasını evde çocukları önünde denemiş. Onların en korktukları kahkahasını kullanmış.
  • Filmde taktığı boynuzlarını hala evinde tuttuğunu bilmeyen yok heralde.
  • Farklı ağırlıkta boynuzlar takmış film sırasında. Çok ağır olanı boynunu ağrıtmış Jolie'ciğimin. Ayrıca savaş sahneleri için de çok ağır olan uygun olmamış.
  • Maleficent'ın sihir rengi, iyi ya da kötü olduğu zamanlara göre renk değiştirir şekilde tasarlanmış. İyiyken altın renginde, kötüyken lanet bir yeşil!
  • Maleficent, Walt Disney'in klasik Uyuyan Prenses'inin 55. yılı olan 30 Mayıs 2014'te gösterime girmiş.

    

4 yorum:

  1. Fantastik filmleri çok severim. Akşam izleyeyim bu filmi merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de epey merakla bekleyip izlemiştim. Beğendim ama bayılmadım. Angelina biraz itici geldi nedense ve periler de sinirimi bozdu:) Ben de fastastik filmlere hastayımdır ama mesela şu dünyanın merkezine yolculuk, jumanji, minimoylar, frozen daha hoşuma gitmişti..Bana biraz eksik geldi nedense:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle; beğendim, pişman olmadım ama bayılmadım. Sadece yarattığı o büyülü ortamı sevdim ne biliyim :) Frozen harikaydı yaa, bak aklıma geldi gülümsetti, Olaf filan :D
      Olucak olucak, daha güzel filmler de görücez perdede.

      Sil