NELER İZLEDİM #8

10:00 merababenseda 0 Comments

     İyi pazarlar. Yine yoğun geçen bir haftanın ardından karşınızdayım. 24 saat yetmiyor. Yetişemiyorum. Geçtiğimiz pazardan sonra bu kadar sevinmek bünyeye fazla geldi sanırım. Güzel haberlerin yanında üzücü haberler de alıyorum. Bir yanım yine buruk. İnşallah güzel günler göreceğiz, ballı yanaklar, yumuk eller, minik ayaklar... Haydi bu pazarın beşliğine bakalım.

     2013 yapımı bir komedi The Heat. Ateşli Aynasızlar çevirisi de komik olmuş. Başrollerinde Sandra Bullock ve Mike & Molly den sevdiğim Melissa McCarthy var. Melissa rolünün hakkını kesinlikle dibine kadar vermiş. Sandra hakkında pek emin değilim. Ama yine de üstesinden gelmiş. Burdan tebrik ediyorum. İkisi de işine aşık polisler. Sandra biraz daha kurallarına bağlı, sıkıcı bir tip. Melissa cığım ise tombik, kafasına göre adam tutuklayan, karısını aldatan adamların bile hakkından gelen biri. İkisi de bir dava yüzünden aynı time düşerler. Uyuşturucu satan bir şebekeyi çökertmek için yapmadıkları kalmaz. Filmin seveni olduğu kadar sevmeyeni de var. Ama genel kanı çıtır çerezlik bir film olduğu yönünde. Sıkılmayacağınızı garanti ediyorum. Özellikle Melissa'ya çok güleceksiniz.

     Stephan King severlerin kitabını mutlaka okuduğu Hayvan Mezarlığı'nın 1989'da çekilmiş filmi karşınızda. Kitabın konusu, King'in kedisinin yolda araba altında kalmasıyla oluşmaya başlamış. Trajik bir ilham. 4 kişilik çekirdek bir aile, doktor olan baba nedeniyle taşrada bir eve taşınırlar. Tabi bir de kedileri var. Karşı evlerinde yaşlı bir amca oturur. Evlerinin yan tarafından aşağı doğru uzanan yolun hayvan mezarlığına çıktığını söyleyen yaşlı adam, onları bir de uyarır: Bu mezarlık, başka türlüdür. Eğer bir insan buraya gömülürse, geri dönüşü pek iyi olmayacaktır. E ama seni uyardı be adam, daha ne kaşınıyorsun?  Filmin senaryosu King'e ait. Yönetmen ise Mary Lambert. Zamanında oldukça ses getiren Hayvan Mezarlığı, eski zamanlardan günümüze kalan orta başarıda bir korku filmi. İzlenebilir.

     Beni oldukça şaşırtan, 2008 yapımı bir komedi filmi The Rocker. Eskiden çok çılgın bir çıkış yapan rock grubunun davulcusudur Fish. İlk meşhur oldukları konserden sonra, menajerlerinin dayatması ile Fish gruptan atılır. Film daha sonra uzun yıllar ileriye götürür bizi. Çağrı merkezi gibi bir yerde çalışıyor olan Fish, eski grubunun şarkılarını duyunca her seferinde lanet eder. İşinden de kovulan Fish, ablasının yanına taşınır. Yeğeninin okulda kurduğu rock grubunun davulcu aramasıyla devreye giren Fish, o küçük grubu bambaşka yerlere taşıyarak, eski grubundan da intikam almaya çalışır. Kıyıda köşede kalmış, ama gerçekten çok eğlenceli bir film. Filmin süprizleri Emma Stone, Bradley Cooper (kalp) ve Jason Sudekis oldu. Öneriyorum ya, izleyin.

     Sizin gibi canavarları ben yerim Allahım o kadar keyifli bir animasyondu ki, tekrar tekrar izlerim sanırım.2013 yapımı bu animasyonda, bildiğiniz üniversiteleri unutacaksınız. Mike küçüklüğünden beri bu üniversiteyi kazanıp, korkunç bir canavar olmanın hayallerini kurar.Sonunda isteğine kavuşur. Küçük filan ama çok çalışkan da bir canavar Mike. Geleneksel korku yarışmasına katılmak ister, ancak grubuna kimse katılmak istemez. O da işte napsın, en yeteneksiz, en korkunç olmayan canavarlara muhtaç kalır. Derme çatma kurulan grupla günlerce çalışarak, yarışmaya hazırlanırlar. Bakalım rakiplerini yenebilecekler mi? Sevimli Canavarlar filminden sonra gösterime girmesine rağmen, o filmin öncesine yolculuk yapıyoruz. Mike'ın yurttaki oda numarası ile benim oda numaramın aynı olması ekstra bir bonustu Çok çok sevdim!

 



 Söylenecek söz yok. Nefis bir görsel şölen, harika bir kurgu. Gösterimden ya kalkmıştır, ya da kalkmak üzeredir. Evde ilk ikisini izleyip, Beş Ordunun Savaşı'nı da kaçırmayın!





     Görüşmek dileğiyle sevgili okur. Okuyan herkese bin teşekkür. Keyifli pazarlar.

0 yorum: