NELER İZLEDİM #11

10:00 merababenseda 7 Comments

     

Merhaba okuyucu. Bu ara hastalıklarımdan dolayı çok film izleyemesem de, yine de sizlerle paylaşmak için dersimi çalıştım. Bilmiyorum, yazdıklarımı okuyup önerdiğim filmleri izleyen var mı ama, anahtar kelime aramalarına bakarsam geçenlerde The Departed'ı izleyen çok oldu sanırım :D Ay blog yazmak çok eğlenceli. Hadi filmlere geçelim biz.

     İlk filmimiz 1986 yılına ait Pretty in Pink. Başrol oyuncularından Molly Ringwald gençliğinde ne kadar güzel bir kızmış. Bence role cuk oturmuş. Tanıdık pek insan yok ama Jon Cryer'i gençlik haliyle görmek iyi oldu. Kızımız Andie, babasıyla birlikte yaşayan, pembe rengi çok seven, okulun popüler kızları tarafından alaya alınan biri. Jon Cryer'la iyi arkadaş olmasına rağmen çocuk kıza aşıktır. Peşinden koşmasına rağmen Andie daha karizmatik birine aşık olur. Ama çocuk zengin filan. Aşırı klişe bir film ama kendini sıkmadan izlettiriyor. Özellikle havuz sahnesi çok eğlenceliydi. Keşke bizim liselerde öyle olsa dedirtti. Film Grease filminin çekildiği lisede çekilmiş. Ayrıca Jodie Foster, Andie rolünü reddetmiş. İyi yapmış. Kızlar, filmi sadece size öneriyorum. Erkekler izlerse beni vurabilirler :D

     The Lone Ranger çok uzun zamandır listemdeydi. Hazır Digitürk'te yakalamışken kaçırmadım. Sanırım bu tür filmlerden keyif almaya başlayışım Django Unchained ile oldu. Efsane bir film. The Lone Ranger da bana hafiften o tadı verdi. Bir hukuk adamı John Reid ile maskeli bir savaşçının yollarının kesişmesiyle serüven başlar. Bizimkiler iyi taraf tabii ki. Konuyu tam anlatabileceğimi sanmıyorum. Güzel noktalarla birbirine bağlanmış. Çekildiği zamanlar bir ara çekimlere ara verilmiş, maddi sıkıntılardan. Sanırım beklediği ilgiyi de görememiş, çok ilginç. Ben çok çok çok beğendim. Özellikle sondaki tren sahneleri şahaneydi. Yönetmen Gore Verbinski. Depp'e eşlik eden diğer maskelimiz de Armie Hammer. Helena Bonham Carter de keyifli bir rolle göz kırpıyor. Mutlaka izleneceklere ekleyin

     War of the Worlds, yönetmen Spielberg'e merakım nedeniyle izlendi. Eşinden ayrılmış bir baba (Tom Cruise), haftasonunu sorunlu çocuklarıyla beraber geçirmektedir. Her şey oldukça sıradanken şiddetli şimşekler çakar ve hava birden griye döner. Çoluk çocuk korkunca tabi, baba da noluyo diye dışarı çıkar, bi de ne görsün. Yerin altından üç bacaklı dev yaratıklar çıkar. Tripod misali. Hemen çocukları çalışan tek arabaya atan baba, başlar şehirden uzaklaşmaya. Ama kaçmak ne mümkün. Tüm dünyayı ele geçirmişler. Baktım, Türkiye de fena :D Konu açıkçası görmeye alışık olduğumuz türdendi ama yönetmen farkını konuşturmuş. Tüm zamanların en çok hasılat yapan filmlerinden de biri olmayı başaran War of the Worlds (kaynak:filimadamı), bence güzel bir cumartesi akşamı filmi.

     İşte başucu filmlerimden biri olmayı başarmış The School of Rock! Ne keyifli bir filmdin sen ya. Valla anlatırken bile gülüyorum. Başrollerde High Fidelity'deki rolü gibi çılgın atan Jack Black, çok sevdiğim oyunculardan Joan Cusack var. Rock grubundan atılan Jack, işsizliğe dayanamayarak, arkadaşına gelen öğretmenlik teklifini gizlice kabul eder. Herkes onu arkadaşı Ned Schneebly sanarken, o hiç çaktırmadan başlar işe. Müzik dersi dışında hiçbir ders işlemeyen Jack'in aklına, sınıftaki birbirinden yetenekli öğrencilerden oluşan bir grup kurup, yarışmaya katılmak gelir. Pek yanaşmayan öğrencilere, hergün müzik eğitim verir. Rock müziğin efsane isimlerini tek tek tanıtır, hatta çaldıkları enstrümana göre yapacakları hareketleri bile öğretir.Çok keyifli, tam bir cumartesi sabahı filmi. Aşırı öneriyorum.

 


      Üstüne pek konuşmak istemiyorum. Uyarı amaçlı yazıyorum. Çok çok çok kötü bir film. Keanu Reeves ve Jennifer Connelly bile kurtaramamış filmi. Nasıl kabul edip oynamışlar anlamadım. Valla yarım da bırakamadım, huyumu biliyosunuz. Siz sakın izlemeyin!

görseller: IMDb, filimadamı.com

7 yorum:

  1. Bloglardaki film ve kitap önerileri oldukça faydalı oluyor, teşekkürler, devam lütfen :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak da olsa faydam dokunuyorsa ne mutlu :) Benden de sevgiler...

      Sil
  2. Çok beğendim içten yorumlarınızı :) The school of rock filmini de aklıma yazdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum :) Ben de birazdan blogunuza dalıp film önerileri alıcam :)

      Sil
  3. ay skool of rak bayılırım da şu pretty in pink izlicem taam :)

    YanıtlaSil
  4. sen de şeyi izle bak. "onunla bir gece" (one night at mccool's) liv tyler :)

    YanıtlaSil