Takip Ettiğim Diziler - 1

10:00 merababenseda 4 Comments

     Merhaba herkese. Hep film mi konuşacağız dedim, araya sevdiğim dizileri de eklemek istedim. Hem belki fikir alışverişinde bulunur, yeni diziler keşfederiz dedim. İyi yapmış mıyım?

     İlk yazımda, izlediğim ama artık yayınlanmayan dizilerden bahsedeceğim. Kimisi reyting kurbanı, kimi onlarca sezon sonrası nihayete ermiş diziler.

     İlki, pek tabi hemen herkesin izlediği ya da en azından duyduğu How i met your mother, nam-ı diğer Himym. Diziye hayatımın önemli boşluklarından birinde, üniversite sonuçlarını beklerken başlamıştım :D Yeri ayrıdır bende. Gece başlayıp, sabahlara kadar izlerdim. Öyle çok hoşuma giderdi ki. Dizide mimar Ted Mosby, 2047 yılında sanırım yanlış olmasın, karşısına çocuklarını alıp, anneleriyle nasıl tanıştığını anlatıyor. Her bölüm Ted'in "Kids" diyişle başlayıp 20 dakikalık komediyle devam ediyor. Benim tabi ağladığım bölümler de çok oldu. Ben bu dizideki sürekliliği çok sevmiştim. Mesela, bir şemsiyeden bahsediliyorsa, bir kaç sezon sonra o güne dönüp, hikayeye devam ediliyor. O meşhur Kate Moss'lu cadılar bayramı, dönüp dönüp ipuçları yakaladığımız en sevdiğim kısımlardandı. Favori karakterim çok sıkıcı olmamla birlikte Ted sanırım. Sakinliğini kendine benzetiyorum. Her birini aslında çok seviyorum, Barney Stinson'ı sevmeyen yoktur zaten. Ya da Lily ile Marshall'ın o aşklarını... Robin'in de Kanadalı triplerini :D Ay güzel diziydi ya. Anneye de baya laf atan oldu. 10 senedir bu kadını mı bekledik diye ama, bence cuk olmuş. Şimdi de babanızla nasıl tanııştım versiyonu çekilicekmiş diyolla. Bekliyoruz bakalım. 
Meşhur anne

     Şimdi de sırada benim çok sevdiğim ama ilk sezonundan sonra yayından kaldırılan Ringer var.


     Ringer'a da üniversitede yurttaki odamda, sıkıntıdan başlamıştım. Pek öyle perili, savaşlı, aksiyonlu, zombili şeyleri dzilerde sevmediğim için, o ara baktım en mantıklısı buydu. Zaten çok fazla izlenecek şey de yoktu. Şimdi şimdi aldı başını yürüdü. Neyse.

     Başrollerde Sarah Michelle Gellar ve Ion Gruffudd var. Özellikle Ion'u bu diziden sonra çok sevdim. Şimdi efendim, hikayeye göre, Bridget (S. M. Gellar), alkol bağımlısı, düzenli bir hayatı olmayan, orda burda dolanan bir kadın. Kendisine tıpa tıp benzeyen bir de ikizi var, Siobhan. Ama yıllardır görüşmüyorlar. Siobhan ise Bridget'ın aksine zengin bir adamla evlenerek, mükemmel bir hayat sürmektedir. Bir gün Siobhan, kardeşini arar ve buluşmak ister. Ama ilginçtir ki, denizin ortasında bir sandalda buluşurlar. Derken, Bridget kendisini salda baygın halde bulur, veee kardeşi yoktur. Denizin ortasında, kardeşinin çantası haricinde hiçbir şey yoktur. Napsam napsam derken, kardeşinin yerine geçmeye karar verir. Dıdıdıdımm. Güzel değil mi? Klişe olmasının yanında, kurgu inanılmaz başarılıydı. Gerçekten bu diziyi niye kaldırdılar hiç anlamadım. 

     Evde artık kendisini 16 yaşında bir üvey kız, yakışıklı ve zengin bir koca, bir de aşığı beklemektedir! Gördüğünüz gibi Siobhan hiç boş durmamış :D Dizi 2011-2012 yıllarında tek sezon yayında kalabildi. 22 bölümden oluşan Ringer'ın tadı damağımda yemin ediyorum. Önermem çok saçma olucak tabii ki, 1 sezon ama bence o da keyifli bir serüven. Çok şaşırtmalı şeyler oluyor, benden demesi.

     Her yazı dizimde 2 adet diziden konuşalım istedim, hem sıkılmayalım, hem sakin sakin ilerleyelim. Daha yazacak çok dizim var, ona göre. Siz neler önerirsiniz, Seda mutlaka başla dediğiniz neler var, ya da Himym ya da Ringer'a ucundan kıyısından bulaşanınız varsa, aşağıya yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim.

görseller: pinterest, tumblr

4 yorum:

  1. Ben ilk defa yabanci dizi izlemeye iki hafta once basladim. The Walking Dead dizisini izliyorum. Gunde 3 bolum bitiriyorum.. Gercekten guzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum o diziyi, erkek arkadaşım sıkı takipçisi. Arada ben de bikaç bölüm yancı kategorisinden izlemiştim :D Alanında başarılı kesinlikle. İlerde mutlaka izleyeceklerimden.
      Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  2. how ı met iki tur izledim geçen kış. süper tabii. :) the mentalist çok seviyom. izlemediysen fringe ve friends de çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fringe ve friends kapanmayan yaram. Başlamak nasip olmadı ölcem gitcem

      Sil