Takip Ettiğim Diziler - 2

10:00 merababenseda 11 Comments

     Herkese merhaba okuyucu. Nasılsınız, her şey yolunda mı, azcık konuşun ya. Hep ben hep ben. Mesela en son hangi filmi izlediniz ya daaa benim tavsiye ettiklerimden izlediniz mi? Ben çok merak ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

     Takip ettiğim diziler serimize bugün devam ediyoruz. Once Upon a Time ve yayından kalkan The Carrie Diaries i anlatıcam bugün.

once upon a time

     Alın size mis gibi bir dizi, Once Upon a Time. Lost'un yaratıcılarından yine bir şahane. Dizi ilk başladığı andan beri izliyorum. Diziyle büyüdüm resmen :D En sevdiğim dizi sıralamasında ilk sırayı kaptı. Ee neymiş bunun numarası Seda derseniz, başlayalım hemen anlatmaya.

     Dizi, Storybrooke adlı kasabada geçiyor. Küçük bir oğlan çocuğumuz var Henry. Bir gün öğretmeni, Henry'e Once Upon a Time adlı, kapkalın bir kabı olan, kalınca bir kitap verir. İçinde hepimizin küçüklükten beri dinlediği hikayeler vardır. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Uyuyan Güzel, Robin Hood, Kırmızı Başlıklı Kız, Pinokyo, Peter Pan... ohooo aklınıza ne gelirse. Ancak bir fark var, hikayelerin hepsi bir şekilde birbirine bağlı. Henry bu kitabı okudukça kasabalarının lanetli olduğunu, Kurtarıcı dedikleri birinin olduğunu ve kasabaya gelirse bu laneti kıracağını düşünür. Lanet de şey zaten, o kitaptaki her karakter o kasabada bir şekilde yaşar ancak kim olduklarını bilmeden. Modern zamanda yani. Mesela Henry'nin öğretmeni aslında pamuk prenses gibi. Ya enfes bir dizi, anlatırken heyecanlandım. Dizi şuan 4. sezonunda. izlemediyseniz çok şanslısınız. Harika bir hikaye sizi bekliyor.

Rumplestilskin
     Bu kadar yüzeysel anlattığıma bakmayın, öyle güzel hikayeler çıkarmışlar ki ortaya, ağzınız açık kalır. Nası bağlamışlar onca şeyi, her izlediğimde hayret ediyorum. Her bölüm ve her sezon yepyeni karakterler ekleniyor. Mesela bir süredir Frozen filminden Elsa ve Anna kardeşleri izliyoruz. Şimdi Maleficient filan gelmiş. Ben biriktirdim biraz, izlemedim o bölümleri :) Favori karakterim ise Rumplestilskin. Hastayım o adama. Hele bir Deary diyişi var ki! İzlerseniz mutlaka seviceksiniz bu adamı. Diziyi de muhakkak izlemenizi tavsiye ediyorum. Çok keyif alıcaksınız.

Sırada, büyük bir hevesle beklediğim ama keşke beklemeseydim dedirten The Carrie Diaries.

the carrie diaries

     Sex and the City seven her kadının mutlaka ilgisini çekmiştir. Carrie Bradshaw'ın gençlik hallerini, lise yıllarını anlatıyor dizi. Ailesiyle ilgili pek bilgimiz olmayan Carrie'nin ölen annesi, babası, asi kız kardeşi, ilk aşkı Sebastian (sibesçın diye diye öldü kız), liseden kankaları ile oldukça sıradan bir hayat. Bir gün Interview dergisinde işe alınır ve renkli hayatı başlar. Satc deki kankaları ile de ayrı ayrı tanışmalarına tanık olucaktık sanırım ama sadece Samantha'yı görebildik. Biraz genç kız dizisi olmuş. Satc severlerin pek beğendiğini düşünmüyorum -ki zaten yayından kalktı dizi. Ben de bayılarak izlemedim. Vasat bir diziydi. Geldi geçti. İzlemeyin. Bu kadar netim :D

     Sizlerden de yavaş yavaş dizi önerileri geliyor. Zaten benim liste kabarık, ölmeden izleyebilsem bari. Ama siz yine de önerilerde bulunabilir ya da bu iki diziyle ilgili görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Çok sevinirim. Görüşmek dileğiyle.



11 yorum:

  1. Once upon a time 'ı bir türlü izleyemedim ya hazır boştayken başlayayim bari bu yazın artık bana başlamamı söyleyen bir yazı oldu :) carrie diaries vasattı evet ama zamanı iyi geçiriyordu benim icin :)
    Gelelim benim tavsiyeme izlemediysen the 100,da vinci's demons,bunlardan farklıda new girl tavsiyemdir :))
    Blogumuzda keşif etkinligimiz var seni de beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet başlayın kesinlikle, yazdığım her kelimenin arkasındayım :D
      The Carrie Diaries için artık kelimelerim tükendi, zaman geçmedi onunla :D
      The 100 çok duyuyorum bu ara, listeye yazdım. New Girl benim bebeğim yaa ilk sezonu izledim sonra kaldı öyle. Dönücem en kısa zamanda :)
      Gelicem mutlaka çok teşekkürler yorumunuz için...

      Sil
  2. rumpeli bilirim demek ki dizisi de olmuş ha :) kuzen viniyi izledim çok eğlendim valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa Deep çok sevindim ^^ Di mi çok eğlencelik bi film. Top Secret! ı izledim ben de geçenlerde, ağzım yırtıldı gülmekten :D Yazısı yakında gelir.
      Rumple çok dehşet bi karakter yaa acayip seviyorum. Şeydeki adam oynuyo bak, Full Monthy filmini konuşmuştuk ya geçen, heh işte o başroldeki çocuğu olan adam :D

      Sil
  3. Once upon a time ı bir ara izliyordum yarım kaldı :( yeniden başlasam iyi olacak. Benim önereceğim dizide Penny Dreadful. Biraz korkunçlu ama kesinlikle izlemelisin. Blogunu yeni keşfettim arada uğrarım görüşürüz! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bi ara devam et, o kadar izlemişsin hem yazık olmasın :(
      Teşekkür ederim öneri için, korkunçlu olması daha iyi olsun :D
      Hoşgelmişsin, görüşmek dileğiyle...

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bende sizinle aynı fikirdeyim güzel ve yerinde bir eleştiri olmuş. Sherlock Holmes'u izliyorsanız onunla da ile ilgili bir yazı beklerim açıkçası takibimdesiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sherlock'a henüz bulaşmış değilim ama ileride kaçışı yok :) Teşekkür ediyorum hoşgeldiniz :)

      Sil
  6. Once Upon a Time iki sezon izledim bende..Başka diziler olunca izleyemedim..Mentalist favorimizdi eşimle final oldu..Şu aralar Forever,elemantary,flaş dönüşümlü baktığımız diziler..Görüşmek üzere mutlu haftasonların olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her başlayan bırakmış benim güzide dizimi ama yaa :( Mentalist çok duyuyorum bu sıra. Flaş ı ilk kez duydum ama bi bakmak lazım. Uğrayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim. Size de keyifli bir haftasonu diliyorum.

      Sil