Enough Said (Başka Söze Gerek Yok) (2013)

19:31 merababenseda 2 Comments


Güzel bir pazar filmiyle açılışı yapalım. The Sopranos' tan tanıdığımız başarılı aktör James Gandolfini ve en son 64. Emmy Ödül Töreni'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü alan Julia Louis-Dreyfus un başrollerini paylaştığı 93 dakikalık bir orta yaş komedisi.

Eva; eşinden boşanmış, yakında üniversiteye gidecek olan kızıyla beraber yaşayan bir masöz. Hayatından çok da memnun görünmeyen Eva, bir gün sevimli Albert'le tanışır ve eğlenceli bir ilişkiye başlarlar. Diğer yandan  Eva'nın Marienne adında yeni bir şair müşterisi vardır. Kısa sürede arkadaş olan bu iki kadının en çok konuştukları şey ise Marienne in eski kocasıdır. Marienne; eski kocasıyla yaşadığı sorunları anlattıkça, Eva'nın şüpheleri artar.

Oldukça doğal gelişen bir aşktan sonra, Marienne in anlattıkları yüzünden ilişkisini gözden geçirmeye başlayan Eva; arkadaşları Sarah nın (Toni Collette) evinde alkolün de biraz etkisiyle Albert'e fazla yüklenince olaylar farklı bir hal alır. Orada bir fısıldama muhabbeti var ki, James Gandolfini'nin o harika ses tonu olsun, varsın da fısıldayamasın be adam dedirtti bana.


Günümüz romantik komedilerinden farklı olarak orta yaş üzerinden ilerleyen film, yan karakter konusunda da oldukça başarılı. Albert'in kızı başta farklı bir tablo çizip 'o babaya böyle kız mı
olur?' diye beni hayıflandırdıktan sonra, kızın yola gelmesi sevindiriciydi. Eva'nın kızından çok, kızının arkadaşı ile olan bağı sorunlar çıkarsa da, üniversite için ayrı kalacak olan anne ve kızın arasındaki tatlı gerilimlerdi. Albert ve Eva'nın kızlarını tanıştırmak yerine böyle farklı bir konudan ilerlemeleri güzeldi.  Eva'nın arkadaşı Sarah'yı ve Sarah'nın evinde geçen sahneleri ayrıca çok sevdim. Filmin müzikleri de enfes.

Son olarak masözlük yapan Eva'nın merdivenlerden zorla çıkardığı yatak ile ilgili harika bir noktaya parmak basmışlar. Çok basit ama güzel bir ders niteliğinde.

İlk gösterimi 2013 Toronto Film Festivali'nde yapılan film, Türkiye'de de Filmekimi 2013 te seyircisiyle buluşmuş. IMDB den 7.1, Rotten Tomatoes tan 96 alan film, ayrıca James Gandolfini'nin ölmeden önceki son filmi olmasıyla da bünyede hüzün etkisi yaratabilir.

Nicole Holofcener'in hem yönetmenliğini yaptığı hem de senaryosunu yazdığı film, pazar kahvaltılarınıza eşlik edebilecek güzellikte.







2 yorum:

  1. hemen izlicaaaam :) bugünlerde yeni bi film seçkisi yazcam bakarsın sen de :)

    YanıtlaSil