Mim - Romantik Komedi Tavsiyesi

14:00 merababenseda 6 Comments


     Bayanlar baylar, toplaşın. Bu mimde sizlere, sevgiliniz/kocanız/karınızla izleyip romantik anlar yaşarken bi yandan da içtiğiniz içeceği gülerken püskürtebileceğiniz filmleri anlatıcam. Rezil olamam kimseye, hem ben kendime yeterim diyenleriniz varsa, onlar da okusun. Sonuçta, bekarlık da sultanlık. Önce Its Us Giz Cis blogunun sahiplerinden Çisem'e güzel yazısı ve mimi için teşekkürlerimi edip, hemen filmlere geçiyorum.

bedazzled filmi

     2000 yapımı Bedazzled, benim çok güldüğüm filmlerden. Başrollerde Brendan Fraser ve Elizabeth Hurley var. Hayatta oldukça pasif, ezik biri olan Elliot'un karşısına bir akşam Şeytan rolünde izlediğimiz Elizabeth çıkar. Kendi hayatına karşılık, 7 tane dilek dilemesini ister. Böylece Elliot 7 bambaşka karakterde karşımıza çıkar ve aşık olduğu kadını etkilemeye çalışır. Çok eğlenceli, size bol kahkaha attıracak, hiç sıkmayan bir film.

uzatmalı nişanlım

     Benden romantik komedi film önerisi isteyen herkese bahsettiğim film var sırada. The Five-Year Engagement (Uzatmalı Nişanlım). How i met your mother'dan sevdiğimiz Jason Segel ve güzeller güzeli Emily Blunt başrollerde. Uzun yıllardır nişanlı olan çiftimiz, evlilik için bir türlü adım atamamaktadır. Kardeşleri bile evlenir ama onlarda tık yok. E tabi haliyle arada da sorunlar, belki ufak kaçamaklar ilişkiyi yıpratmaktadır. Segel ve Blunt çok başarılı bir çift olmuş. Özellikle Jason Segel'in sahneleri çok komik. Ketçaplı mayonezli bir sahne var ki evlere şenlik :D

ruby sparks filmi

     Tekrar tekrar izlenesi filmlerden biri daha. Ruby Sparks. Genç yaşına rağmen yazarlıkta başarı kazanmış Calvin, sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Bir gün Ruby isminde bir karakter yaratır ve yazmaya başlar. Ertesi gün Ruby'yi kanlı canlı koltukta otururken görür ve macera başlar. Bu filmi aslında çok kişi bilmez. Ama ben okuyucularımı mahrum bırakmak istemedim. Arşivimdeki en başarılı, en film gibi filmlerden.

spanglish filmi

     Paz Vega'yı keşfettiğim film Spanglish. Filmi yıllar yıllar önce Cnbc-e de izlemiş ve o yaşıma rağmen etkilenmiştim. Ne içli bir ergensem artık :D Paz Vega, kızıyla birlikte daha iyi bir hayat yaşamak için Meksika'dan Los Angeles'a gelir. Burada Adam Sandler ve ailesine temizlik işlerinde yardım eder. Hem ikinci bir dile alışmaya, hem ayakta durmaya, hem de evin reisi Adam Sandler'a karşı koymaya çalışan yalnız bir annenin başına gelenler. Keyifli bir filmdi. Adam Sandler'ı komediden koparmayan ancak biraz da drama yaklaştıran başarılı bir film.

     Benim de çok güzel önerilerim var, mutlaka herkes görmeli diyen blogger arkadaşlarımın hepsini mimliyorum. Öneri okumak kadar keyifli bir şey yok. Yaparsanız, yazınızın linkini aşağıya bırakmayı unutmayın. Keyifli haftasonları :)





6 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim Seda içlerinden sadece ruby sparksı izlemişim diğer filmlerden ilkini (spanglish) akşam izliyorum ;) diğerlerini de mutlaka izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, çok eğlendim mimi yaparken:)
      Keyifli seyirler...

      Sil
  2. Hahahaa, züppper:)
    Hele de benim gibi romantik komediyi çok sevenler için müthiş bir paylaşım olmuş;)
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek efendim, keyifle izlemeniz dileğiyle :)

      Sil
  3. ay dur ya ruby biliyom çok da seviyom diğerlerini bilmiyom oleeey hatta bu yazını bloguma koyayım yaaa duuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruby tam senlik yaa :)
      Oley yine mutlu oldum ben çok tişikkirlir ^^

      Sil