Takip Ettiğim Diziler - 3

10:00 merababenseda 4 Comments

     Ülke olarak yine yüzümüzün gülmediği günler yaşıyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. Allah hepimizin içine biraz daha vicdan, biraz daha insanlık versin.

     Yazarak, daha fazla okuyarak ruhumuzu dinlendirelim. Takip ettiğim dizi yazısına devam edelim. Bu hafta The Lying Game ve Pretty Little Liars konuğumuz. Her ikisi de Sara Shepard'ın romanlarından uyarlama. Bunu şimdi farkettim. Aferin sana kız Sara. Güzel yazmışsın.

the lying game dizisi

     The Lying Game, 2011-2013 yılları arasında yayınlanmış, maalesef 2 sezon sürebilmiş bir dizi. Konusu benim sevdiğim tarzlardan. Daha önce yazdığım Ringer dizisine benziyor. Ama bu daha şenlikli bir dizi. Emma va Sutton, ikiz kız kardeşler. Küçükken biri fakir bir aileye, diğeri ise zengin bir aileye evlatlık verilir. Zengin olan kız bir gün kardeşini bulur ve kendisine annelerini bulmaları için yardım etmesini ister. Gelip kısa bir süreliğine zengin kardeşinin yerine geçen kardeş bu yeni aileye alışmak zorundadır. Bu sırada da kardeşi annelerini bulmanın peşine düşer. Tabi yeni aileye gelen kız hem kimseye durumu çaktırmamaya çalışır, hem zenginliğe alışmaya çalışır falan filan. Böyle hem eğlenceli, hem gerilimli güzel bir diziydi. Ben severdim ama bitti ne yazık ki. Neye başladıysam bitmiş ya, töbe töbe.


     Pretty Little Liars, namı diğer PLL le devam. Bu diziye üniversite 3. sınıfta başladım. Daha doğrusu başladık oda arkadaşımla. Ben hakkında çok övgü okuyordum. Bi diziye başlayalım beraber dedik. Arkadaşım da benim gibi gerilimli, katil kimli dizi/filmlere bayılır. Baktık bi de 4 tane tatlış kız, başlayalım dedik. İlk akşam 3 bölüm peş peşe izlediğimizi hatırlıyorum. Acayip sarmıştı. Sonra işte derslerden gezmelerden fırsat buldukça izledik. Bazı sezonlar vasat geçse de çok iyi bir dizi bence. Hala da devam etmekte.

     5 kız arkadaş; Alison, Aria, Emma, Hanna, Spencer. Kızlar gecesi yaptıkları bir gece Alison ortadan kaybolur. Aradan yıllar geçer. Diğer 4 kız çok yakın arkadaşlardır artık. Alison'ın yokluğuna alışmışlardır. Bir gün A adlı birinden mesaj alırlar. Sonra yıllar sürecek kabusları başlar. Ne yapsalar, nereye gitseler A her şeyden haberdar ve peşlerini bırakmıyor. Anlatacak çok konu var ancak ben şuan 5. sezonda olduğum için her an çılgın bir spoiler kaçabilir ağzımdan. 

     Favori karakterim Spencer. Hem karakterini hem tarzını (kılık kıyafet saç baş) hem de sevgilis.. öhö öhö, yani kızı çok beğeniyorum. En aklı başında olan kız. Aria'ya kıl oluyorum. Kendisi başrol. Bence bu işlerin altından O çıkıcak ama, bakalım. Bu arada bu diziyle ilgili en sevdiğim şeylerden biri, Youtube'ta A theory yazıp A kim olabilir ile ilgili seyirci teorilerini izlemek ve sonra gerilimden kapım açık uyumak :D Acayip şeyler var. Bir kaç sezon izledikten sonra bakın mutlaka.

     Dizi önerilerinizi tek tek not alıyorum. Ben çok fazla film de izlediğim için diziye yetişmem zor olabiliyor. Dizilerime özel gece ayırıyorum. O yüzden aynı anda çok dizi takip etmiyorum. Nasıl olsa ölmez daha yaşarsam vakit var, izleriz. Keyifli ve güzel haberler alacağınız bir gün diliyorum. Görüşmek üzere!


4 yorum:

  1. Seninle dizi zevklerimiz neredeyse aynı :) the lying game biyince nasıl üzülmüştüm 3. Sezonu beklerken bi anda canceled by abc diye okuyunca yıkılmıştım.sonu çok heyecanlı yerinde kalmıştı hayalimde çektim diziyi seneryolara boğdum. Favori karakterim tabiki sutton'dı ama güzelligiyle mads :)) dizi önerilerin benim için daha önemli :))
    Sevgiler Çisem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi yaa çok sürükleyiciydi bence de. Mads de az değildi yani ama ben Sutton'ın o egzantirik ses tonunu filan çok severdim :D
      Öneriler devam edicek...

      Sil
  2. modern family benim favorim. gülüyorum hiç değilse:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay onlar çok şenlikli yaa. Bi kaç bölüm denk gelmişti harikalar :) Ona da başlicam mutlaka.

      Sil